Adventi álomutazás a karácsonyi csillagok útján...

Négy napos álomutazás...minden adott egy élményekkel teli, igazi adventi-karácsonyi kirándulásnak a gyönyörű olasz Alpok és Dél-Tirol hangulatos városaiban, karácsonyi vásáraiban, ahol a fűszerek, a fahéj és a házilag készített édességek varázslatos illata, a zene mind mind garantálja az ünnepi hangulatra való felkészülésünket.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: 12.06. - 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • Innsbruck közelében - 3*-os szálloda. Az elhelyezés egyszerűen berendezett kétágyas, fürdőszobás szobákban történik.

Étkezés

 • reggelis ellátást tartalmazza az ár
 • vacsora: felár ellenében igényelhető, 15.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:20
 • Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 05:55
 • Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 06:50
 • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:35

Program

1. nap: Budapest - Innsbruck
Kora reggel indulunk Budapestről , hogy a legszebb adventi vásárok illatával, hangulatával készülődjünk az ünnepekre. Egy adventi kirándulás egészen különleges élményt nyújt azt olasz Alpokban, ahol a mediterrán és osztrák kultúra, hagyomány és szokások találkoznak. Az adventi hangulat különleges hátterét a középkori városok adják. Egy adventi utazás felejthetetlen élményt jelent Dél-Tirolban, ahol a mediterrán és német kultúra találkozik. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Ausztriába. Késő délután városnézés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban. A műkincsek városában megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket (Aranytető, Mária Terézia utca, diadalív, Hofkirche, Hofburg), majd a szállásunkra utazunk.

2. nap: Bressanone - Vipiteno
Korai reggeli majd utazás a 190 méter magas Európa hídon és a Brenner hágón keresztül Dél-Tirolba. Látogatás a Rienza és Isarco folyók között fekvő Bressanone városában, mely Dél-Tirol legrégebbi városa. A püspöki város , középkori hangulatú belvárosában megnézzük a Piazza del Duomo terét, a S. Maria Assunta Dóm épületével, majd szabadidő a karácsonyi vásárban. Délután utazás Vipiteno városába. Látogatás Olaszország legészakibb kisvárosának középkort idéző óvárosában. Az alpesi kisváros egykor császárok és királyok lakhelye volt, ma egy igazi kis gyöngyszem, díszes loggia-kal ékeskedő utcákkal és elegáns üzletekkel. A késő középkori bányavárosban a karácsonyi vásár díszkivilágítása szívet melengető. A fűszerek, a fahéj és a házilag készített édességek varázslatos illata, a zene mind mind garantálja az ünnepi hangulatra való felkészülésünket. Sült gesztenye és mandula, kandírozott gyümölcsök, meleg almás rétes, forralt bor és sok más finomság vár itt ránk.

3. nap: Merano - Bolzano
Folytatjuk a karácsonyi csillagok útvonal legszebb városainak felfedezését. Utazás Trentino-Alto-Adige tartomány híres üdülővárosába, Merano-ba. Belvárosi séta a hangulatos városközpontban (Dóm, Puccini színház) majd szabadidő az adventi vásárban. A meránói karácsonyi vásár immáron közel két évtizedes múltra tekint vissza. November végétől, január elejéig a város ünnepi díszbe öltözik és a Piazza Terme megtelik a színes portékákat kínáló bódékkal. A Lungo Passirio és a Piazza Terme környéke Advent idejére teljes karácsonyi pompába öltözik. Programunk következő állomása a Dolomitok kapuja, Bolzano. A városka Dél-Tirol székhelye, az ország egyik kulturális központja. Az „ezer dialektus városában” megtekintjük Bolzano jelképévé vált Dómot, majd bebarangolhatjuk Itália legnagyobb és talán legszebb adventi vásárát. A havas hegycsúcsok, színes lampionok, az éttermek kovácsoltvas kandallóiban lobogó tűz garantáltan mindenkinek a szívét megdobogtatja. Karácsony előtt a Piazza Walther megtelik a fahéj, forralt bor és a karácsonyi sütemények illatával, mely egyedülálló hangulatot ad az egyébként is hangulatos városközpontnak. A csábítóan illatozó sütemények, kekszek, a kandírozott gyümölcsökkel készített Zelten, az almás rétes látványának nehéz ellenállni. Legelőször 1990-ben Bolzano-ban rendezték meg az ország legrégebbi és a mai napig legjelentősebb, legnagyobb karácsonyi vásárát. Romantikus fények, gyertyák , varázslatos ünnepi kivilágítás adja meg a vásár különleges hangulatát. A gyönyörű kézműves fafaragások, és ajándéktárgyak, karácsonyi díszek kínálatának nehéz nemet mondani. Illatos gyertyák, szárított gyümölcsökből készített csillagok, díszes betlehemek… Vásárolhatunk a különböző karácsonyi Panettonekból, a finom karácsonyi kalácsokból (Stollen), hogy haza is vigyünk a mesés bolzanói hangulatból egy keveset. Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban.


4. nap: Innsbruck - Budapest
Reggeli után a Swarovski varázslatos kristályvilága vár ránk. Egy vizet okádó botanikus óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikusan csillogó kiállítás bűvöli el. Neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio-guide készülék városnézéshez: 1.200 Ft/fő, kötelezően fizetendő irodánkban
 • vacsora: fakultatív, 15.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Swarovski: kb. 19 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Innsbruck Hofkirche: kb 7 EUR/fő, helyszínen fizetendő

A program változtatás jogát fenntartjuk.

ÁrakLejárt: 2018. december 06.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas
dec. 6-95/459 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat