Advent Zágrábban és Ljubljanával

Ki gondolná, hogy pár órányira tőlünk egy igazán felejthetetlen adventi vásárral találkozhatunk, mely egyedi hangulatával igazi karácsonyi élménynek ígérkezik és már 4 alkalommal nyerte el  Európa legszebb Adventje címet! Zágráb elragadó látnivalói mellett, olyan egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak, melyeket csak itt láthat! 2 nap alatt nem csak Zágrábot, hanem Ljubljanat is láthatjuk ünnepi öltözetben, valamint a szlovén "Karácsonyi mesét".   Eközben természetesen ne felejtkezzünk el a forralt bor, a fahéjas sütemények és a számos ajándékötletet kínáló adventi vásárokról sem. Tartson velünk, hisz mindezt látni kell!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix időpontban, 1 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

nincs éjszakai utazás a buszon!
csak 1 időpontban foglalható

Elhelyezés

 • Szállás: Zágráb-ban Hotel 3*, 2,5 km-re a főtértől:
 • Szobák: 2-3 ágyas szobák, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi.

Étkezés

 • svédasztalos reggeli

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:
 • Budapest (BOK Sportcsarnok/ex. SYMA csarnok/ vagy BAH-csomópont),
  Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap Varasd, Zágráb, Adventi Vásár
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Határ közelében megnézünk a  Varazsd városkát. Itt az Advent nyüzsgő, vidám és változatos, nagy tömegek és sorban állás nélkül. Szórakoztató, élénk, illatos és meghitt – olyan, amilyennek az adventnek lennie kell. Délutáni órákban Zágrába érkezünk. Városnézes allatt természetesen nem lehet kihagyni a város főterét, a neobarokk Színház épületét. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Mark templomot és teret, a kőkaput és sok más, gazdag múlttal rendelkező épületet, és talán sikerül megtalálunk a még hiányzó karácsonyi ajándékokat is. Idegenvezetőnkkel körbejárjuk az adventi vásárt, a város valamely terén vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám arcok. A szórakozást különböző stílusú zenék és bárpultok teszik teljessé, így minden korosztály felhőtlenül élvezheti a forgatagot. Kihagyhatatlan a város belsejében található fényalagút elbűvölő látványa is! Ismerkedő séta után szabad program a városban, kinek meddig kedve tartja.

 

2. nap - Ljubljana, szlovén karácsonyi mese park
Ízletes reggelink után Szlovéniába indulunk. Dél környékén érkezünk Szlovénia fővárosába, Ljubljana-ba, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak ünnepi fényekben. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók, és az adventi vásár bűvöletében, vagy meglátogathatja (felvonóval - belépős) a történelmi emlékeket rejtő, a városra letekintő, lenyűgöző Ljubljana-i várat, ahol Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke is raboskodott. Továbbutazás a közelben található szlovén karácsonyi mese parkba, mely díszfényekbe öltözik az év ezen az időszakában. 1,7 millió kis szines égő felejtehetlen élményt nyújt! (belépős) Ezt látni kell!!  Élményekkel gazdagodva irány Magyarország, érkezés Budapestre esti órákban. 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 7 EUR/fő.
 • Szlovén Karácsonyi mese park: 8 EUR / felnőtt, 14 évig 4 EUR

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2022. december 16.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 2,5%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)2 ágyas (1 felnőtt+1gyermek)Társítható szoba1 ágyas
dec. 17-182/136 900 Ft36 900 Ft36 900 Ft43 400 Ft

Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!
Részletekről érdeklődjön irodánkban!

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat