Advent Toszkánában

A Télapó mindenhol ott van. Utazásunk alatt pont Toszkánában fog tartózkodni, így megismerkedhetünk Vele is a pompás díszítésű karácsonyfák, káprázatos színek, mesés illatok varázsában.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / félpanzió

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: 12.05. - 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 4 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban 

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • fakultatív vacsora felár ellenében igényelhető, 16.500 Ft/fő/4 alk, irodánkban fizetendő

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről

Program

1. nap
Elutazás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.

 

2. nap
Reggeli után egy toszkán gyöngyszemmel ismerkedünk, Pistoia városába látogatunk. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját. A pistoiai Dóm teret, nem véletlenül, az ország egyik legszebb tereként tartják számon. Itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Praetori Palota. Innen utazás Toszkána fővárosába, és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár (kívülről) - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. A városnézés után szabadidő, melynek során részt vehetünk a leghíresebb firenzei karácsonyi vásár forgatagában a Santa Croce téren. A vásár különlegessége, hogy Németország egyik legszebb és legöregebb városának, Heidelbergnek az 500 éves karácsonyi vására látogat el minden évben Firenzébe és hozza magával az ünnepi hangulatot és tradíciókat. Ebben az időszakban kicsi fabódék lepik el a teret, hogy mindenféle ünnepi dekorációt, kézműves termékeket, szokatlan édességeket és német finomságokat kínáljanak. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre.

 

3. nap
Reggeli után Montecatini Termebe utazunk, ahonnan fogaskerekűvel (Funicolare) megyünk fel Montecatini Altoba, ahol az ódon utcákról kitekintve gyönyörű panorámában lesz részünk. Itt felkeressük a Télapó házát is, ahol csodás mesevilág fogad minket ünnepi fényekkel és karácsonyi illatokkal körbevéve.
Innen La Speziába utazunk, ahonnan vonattal érjük el az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti park, a Cinque Terre egyik hangulatos települését, Manarolát. A városka meredek domboldalba épült, színes házaival egyedülálló látványt nyújt. Az ünnepi időszakra Mario Andreoli a manarolai domboldalt egy hatalmas betlehemmé varázsolja. A 300 kivilágított figura újrahasznosított anyagokból készül és Mario minden évben másképp helyezi el őket. Visszautazás a szálláshelyre.

 

4. nap
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Szabadidőnket az egyedülálló atmoszférájú karácsonyi vásárban tölthetjük el, ami az Il Campo-n kerül megrendezésre. Délután az etruszk eredetű, évszázadok óta változatlan hangulatú Arezzo domboldalra épült városába utazunk.A városban található A Szent Kereszt legendája, Piero della Francesca fő műve, mely az egyetemes freskóművészet egyik legjelentősebb remekműve. A séta során felfedezzük a Piazza Grande-t és környékét is.A városnézés után elvegyülhetnek a vidék egyik leghangulatosabb adventi vásárában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

 

5. nap
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • VOX készülék városnézéshez: 2.100 Ft/fő, kötelezően fizetendő irodánkban
 • idegenforgalmi adó: kb 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • vacsora: fakultatív, 16.500 Ft/fő/4 alkalom, irodánkban fizetendő foglaláskor
 • Firenze, Sta Croce: kb. 7 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Firenze városbelépő: kb 15 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Siena Dóm: kb. 10 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Montecatini Terme, Télapó háza: kb 13 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Montecatini Terme, fogaskerekű: kb 10 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Cinque Terre vonatjegy: kb. 20 EUR/fő, helyszínen fizetendő

A program változtatás jogát fenntartjuk.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

ÁrakLejárt: 2018. december 05.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • VOX készüléket a városnézéshez
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
dec. 5-95/477 200 Ft
72 568 Ft
77 200 Ft
72 568 Ft
77 200 Ft
72 568 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat