A mediterrán Szicília veleje

Szicília Európa történelmének tanúja: megfordultak itt görögök, rómaiak, vandálok, arabok, franciák, spanyolok. A modern kor kezdetéig a mediterrán világ központját jelentette. Ízelítőt kapunk Szicília velejéből: a mindenféle árnyalatokban szikrázó tenger (a türkiztől az égszínkékig), tűzhányó, ókori kincsek, barokk műremekek, kisvárosok, mediterrán életöröm.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: Fix turnus - 6 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • 3*os szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelis ellátás
 • vacsora befizethető, 29.900 Ft/fő áron - irodiánkban. Foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1. nap: Érkezés Cataniába
Repülés Budapestről Szicíliába, Cataniába. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Catania Kelet-Szicília legnagyobb városa. Elegáns utcái, barokk terei elbűvölik az utazót. Üdvözlésképpen megkóstolhatjuk a granitát, a jellegzetes szicíliai, jégkására hasonlító finomságot. Szállás: Catania környékén.

 

2. nap: Etna és Taormina
Szicília egyik legizgalmasabb jellegzetessége a 3350 méter magas Etna-vulkán. Ez Európa legmagasabb és a világ egyik jelenleg is legaktívabb, még mindig működő tűzhányója. Itt a turisták biztonságos körülmények között adózhatnak csodálattal a természet csodájának. A busz kb. 1900 méter magasra viszi fel Önt, ahol a Silvestri-krátereket és a lávafolyamot tekinthetjük meg. Délután Taormina vár ránk. Szicília egyik legnépszerűbb városa sziklás hegyekről tekint le a Jón-tenger azúrkék víztükrére. Főbb nevezetességei a görög-római színház, a San Nicola katedrális és a Corso Umberto, a bevásárlóutca. Visszatérés a hotelbe.

 

3. nap: Szabadidő vagy fakultatív Siracusa és Noto kirándulás
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Siracusa (UNESCO-Világörökség) az ókori emlékek kincsestára. A festői városközpont Ortigia szigetén magaslik. Emlékei felidézik, hogy a történelem során milyen jelentős szerepet játszott a város: az ősi Athéné-templom helyén épült katedrális, egy nimfáról elnevezett, Arethusza szökőkútja és az 1232 és 1240 között épült Maniace-vár. Délután Noto (UNESCO-Világörökség) varázsol el minket, mely a szicíliai barokk egyik meseszép kisvárosa. Visszatérés a hotelbe.

 

4. nap: Agrigento és a templomok völgye - Cefalú
Kijelentkezés a hotelből. Majd Agrigento és a Templomok Völgye várnak minket. Agrigento és környéke kivételesen gazdag archeológiai örökséggel büszkélkedhet. Az ősi Akragasz területén elhelyezkedő Templomok Völgyében görög emlékeket csodálhatunk meg, melyek az ókor dicsőséges időszakából származnak. Utazzunk vissza letűnt korok világába ezen a magával ragadó helyszínen! Majd Cefalú felé indulunk, észak felé. A Tirrén-tenger partjának egyik ékessége, az egyik legnépszerűbb szicíliai desztináció télen bájos halász-városka, nyáron felkapott nyaralóhely benyomását kelti. Szállás Palermo/Cefalú régió.

 

5. nap: Szabadidő vagy fakultatív Palermo kirándulás
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Szicília fővárosát, Palermo-t fedezhetjük fel. Festői fekvése vonzza a tekintetet: a Monte Pellegrino vonulatai veszik körbe, és egy öbölben bújik meg a Tirrén-tenger partján. Az építészeti stílusok kavalkádja, a piacok láttán nem nehéz beleszeretni a városba. A katedrális, a Quattro Canti barokk tér, a görög mitológia alakjait megjelenítő Pretoria-szökőkút segítségével az olasz történelembe teszünk időutazást. A street food rajongók ne hagyják ki a jellegzetes szicíliai ízeket az utcákon járva: ízleljük meg a panelle-t, az olajban sült falatkákat, az arancino-t, a töltött rizsgolyókat, vagy a Sfncione-pizzát, melyet zsemlemorzsa is borít. Visszatérés a hotelbe.

 

6. nap: Szabadidő vagy fakultatív Segesta és Erice kirándulás
Szabadidő, vagy FAKULTATÍV: Segesta és Erice. Segesta ókori városának romjai a Monte Barbaro-n lelhetőek fel, 300 méterrel a tengerszint felett. Az elümiek építette templom bizonyítja a hely történelmi jelentőségét. Nyugat felé haladva, a középkori Erice fogad minket. Az 500 fős lakosságú kisvárosnak az elhelyezkedése is sokat ígérő: egy hegy tetejéről tekint le. Érdemes megkóstolni a helyi mandulás süteményeket. Visszatérés a hotelbe.

 

7. nap: Savoca - Catania környéke
Kijelentkezés a hotelből. Visszaindulunk Szicília keleti része felé. Érintjük Savoca-t, mely kihagyhatatlan a flmművészet rajongóinak: itt forgatták ugyanis a legendás Keresztapa-flmet. Igazi kalandot ígérnek a Kapucinusok kolostora és annak misztikus katakombái, ahol szerzetesek maradványait őrzik. Szállás Catania környékén.

 

8. nap: Hazautazás
A reggeli után transzfer a cataniai repülőtérre a repülőgép indulásától függően. Hazautazás Budapestre.

 
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • idegenforgalmi adó: kb. 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • fakultatív programcsomag (Siracusa, Noto, Palermo, Monrale, Segesta, Erice): 45.990 Ft/fő
 

ÁrakLejárt: 2021. augusztus 12.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket és adókat
 • foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • fakultatív vacsora felárat
 • idegenforgalmi adót: kb. 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: 7.200 Ft/fő
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
szept. 14-218/7279 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat