A Magas-Tátra kincsei

A Magas-Tátra káprázatos hegyi tóvidékein, lélegzetelállító vízesésein, és bájos történelmi falvain át vezető kirándulásunk Közép-Európa legszebb természeti látványosságainak egyikén keresztül kalauzol bennünket. Tartson velünk, s fedezzük fel együtt Kassa városának gazdag kulturális kincseit, tutajozzunk a Dunajecen, miközben gyönyörködhetünk a táj szépségében, barangoljunk együtt a csodálatos Csorba-tó, és a káprázatos Tarpataki-vízesésekről is ismert Ótátrafüred vidékén, mely a múlt század fordulója óta európai hírű kirándulóhelynek számít. A hosszú hétvége az aktív kikapcsolódásra, a kultúrára és az önfeledt pihenésre vágyók számára is egyedülálló élményt nyújt az év bármely szakában.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3 éj Poprádon 3***-os hotelben,
 • 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • svédasztalos reggeli az árban
 • felár ellenében igényelhető vacsora a szállodában, 9.900 Ft/fő áron

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal (WC, videó).  Nincs éjszakai utazás!
 • Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest, Gödöllő, Gyöngyös, Eger

Program

1. nap: Budapest – Rimaszombat – Szepesszombat – Ótátrafüred
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Rimaszombatra, a szombati vásárairól ismert történelmi magyar városba érkezünk, ahol rövid városnézés során megtekintjük a település pazar építészeti műremekeit. Szepesszombat felé folytatjuk utunkat, hogy felkeressük a város hangulatos reneszánsz-barokk főterét, valamint a 13. századi gótikus Szent György-templomot. Innen a Magas-Tátra lábához, a patinás múltú fürdőváros, Ótátrafüred irányába utazunk tovább. Varázslatos hegyi útvonalon közlekedő siklóvasúttal kapaszkodunk fel a lenyűgöző Tarajka hegyfokra, majd gyalogosan ereszkedünk alá a káprázatos Nagy-Tarpataki vízeséshez. A hegyközeli szállásunkra az esti órákban érkezünk.  


2. nap: Csorba-tó – Halas-tó (Morskie Oko)

Mai napunk a természet semmihez sem hasonlítható szépségeiről szól. Első állomásunk a lélegzetelállító látványt nyújtó Csorba-tó. A Magas-Tátra egyik legcsodálatosabb tavának partján sétálunk, majd a Tátra lengyel oldalának magasan fekvő gleccsertavát, a híres Halas-tavat (Morskie Oko) fedezzük fel. A festői Morskie Oko-t hangulatos lovaskocsikázással közelítjük meg, majd a napot a tó partjáig egy kellemes séta koronázza meg. A természet szépsége által megérintve, közelségével átélt, élményekben gazdag, aktív kiránduló nap végén visszatérünk szállásunkra.  


3. nap: Dunajeci tutajozás - Lublói vár

A mai napon a természet és egy kis festői település aranyozza be a napunkat. A Tátra-vidék csodásan kanyargó Dunajec partjához utazunk, ahol kényelmes tutajon szeljük át a folyó gyönyörű hasadék völgyét,  meredek, sziklás, festői hegyoldalai között. (Vezetés és tutajbérlés: 10 EUR/fő). Kényelmes, minden korosztálynak ajánlható panoráma tutajokon ámulhatunk a völgy háborítatlan szépségén. A kb. 2 órás tutajos túra nagy részében a Pieniny-hegység áttörésén keresztül csodaszép tájak érintésével halad. A folyó ezen a szakaszon hatszor változtat irányt, kanyarog a sziklák között. Feledhetetlen élményben lesz részünk! A tutajozást követően először a középkori várjáról, és Lublófüredi monarchia korabeli légfürdőjéről ismert Ólubló irányába folytatjuk délutáni utunkat. A városnézést követően visszatérünk szállásunkra.  


4. nap: Kassa – Budapest

A szállodai reggeli után felkeressük a Felvidék egyik kulturális központját, a mai Szlovákia második legnagyobb városát, Kassát. A programpontunk városnézés a történelmi óvárosban, ahol megtekintjük Európa egyik leszebb gótikus templomát, a híres Szent Erzsébet-dómot, majd a Rákóczi-kriptát, ahol II. Rákóczi Ferenc sírja is található. Ezt követően a város hangulatos főterén sétálunk, ahol egyebek mellett a Márai Sándor Emlékház is található. Végül pedig ellátogatunk Rákóczi fejeledelem rodostói házának kassai másához. A tartalmas városnézést követően hazautazás Budapestre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Ótátrafüredi sikló (retúr)                        9 EUR/fő
Halas-tavi (Morskie Oko) lovaskocsi:     20 EUR/fő
Lublói vár                                             6 EUR/fő 
Kassa - Szt. Erzsébet dóm                     5 EUR/fő          
Kassa - Rodostói ház                             5 EUR/fő           
Kassa - Márai-ház                                 2 EUR/fő   

ÁrakLejárt: 2020. június 20.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • táblázatban megadott ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót: 1,5 EUR/fő/nap, helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Reggeli

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj1 ágyas szobaTársított2 ágyas szoba (pótágyazható)
aug. 20-234/368 005 Ft55 900 Ft53 105 Ft

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj1 ágyas szobaTársított2 ágyas szoba (pótágyazható)
aug. 20-234/377 905 Ft65 800 Ft63 005 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat