A legendák tengerpartján

Tartsanak velünk Dél-Olaszország csodás tengerpartjára, és fedezzük fel együtt a térség számtalan és egyedülálló szépségét. Tartalmas programunkat Rómában kezdjük, majd az ellentmondásokkal teli Nápolyban, és a térség mindenkit ámulatba ejtő különleges tengerparti gyöngyszemeivel folytatjuk. Elhajózunk Ponza-szigetére, mely misztikus ékszerdobozként bújik elő a kéklő tengerből. Megnézzük, hogyan állt meg az idő a tragikus sorsú Herculaneum-ban és jut idő a fürdőzésnek is hódolni a térség egyik legszebb tengerpartján. E szemet gyönyörködtető, történelemmel átitatott, művészetek, természeti szépségek országa csak arra vár, hogy felfedezzük. 

Szállástípus:
hotel+
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
6 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Fontos tudnivalók

Fel- és leszállási lehetőségek: Budapest, Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Audio guide használata (foglaláskor kötelezően fizetendő):

 • 3.500 Ft/fő/tartózkodás

Elhelyezés

4 éj Baia Domizia 4*
2 éj Chianciano Terme standard hotel 3*

Italy Village 4*-os üdülőtelep (Baia Domizia)
közvetlen tengerparti szálláshely, medencével, strandszervíz és WiFi az árban! 
A szálláshely a hosszú, homokos tengerparton, csodálatos környezetben, Olaszország egyik kristálytiszta vízű tengerpartján fekszik, mely a nyugalom oázisa.
Elhelyezés: 2-3-4 személyes bungalokban.  A kétszemélyes kétlégterű, a 4 személyes pedig három légterű elhelyezést biztosít. Légkondícionált, kényelmes, modern berendezésű, fürdőszobás.  A kétszemélyes hálószobához egy kis nappali tartozik TV-vel és hűtőszekrénnyel, és mindegyik bungalónál kültéri kis terasz is található. A négyszemélyes bungalo 2 külön hálószobával és nappali résszel várja vendégeit. Ingyenes strandszervíz és WIFI az árban.

Étkezés

 • reggeli
 • 3 fogásos felszolgált vacsora, kötelezően fizetendő: 29.900 Ft/fő

Utazás

légkondicionált autóbusszal

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1.nap: Budapest- Chianciano Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban. Vacsora után séta a hangulatos óvárosban.

2.nap  Chianciano Terme -  Róma  - Baiai Domizia/tengerpart 
Útnak indulunk a dél-olaszországi uticélunk felé, de megállunk Rómában, az Örök városban, ahol rövid sétát teszünk a Világörökség részét képező történelmi városrészben, megnézzük a Colosseumot, a híres Trevi kutat, a Panteont és az ikonikus Spanyol lépcsőt is. Sétálunk az ódon emlékek között, majd továbbutazunk, és a festői tájon végighaladva jutunk el a hegyek és a tenger találkozásáig. Elfoglaljuk szálláshelyünket az esti órákban, mely a Garigliano nemzeti parkban, a tengerparton található.

3.nap: Hajókázás a mitológiai mesék birodalmába: Ponza- sziget
Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív hajókirándulási lehetőség.  A terület legszebb tengerpartjával büszkélkedő Ponza szigetére hajókázunk át, melyet átsző a görög mitológia. A legenda szerint Homeroszt Ponza ihlette Kirké varázslónő szigetének megálmodásakor az Odüsszeiában. A misztikus hangulatot a csodás botanikus kertek, barlangok, labirintusok fokozzák. Érkezés után gyalogos városnézés  a központban:  Szabadprogram és fürdőzési lehetőség. Ha kedvük van, kishajóval kirándulást tehetnek, vagy fürdőzhetnek a minket körülölelő hihetetetlen kék színű, kristálytiszta vizű öblökben. A nap végén elhagyjuk a szigetet, majd visszatérünk szálláshelyünkre.  (Ár hajójeggyel: 60 EUR/fő)

4. nap:  Nápoly - Herculaneum- Cumae vulkán
Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív kirándulási lehetőség.
Útközben a csodálatos tengerparti szakasz egyedülálló látványával és a környék bájával ismerkedünk, majd  napunkat a Vezúv tövében, Herculaneumban, a láva fogságába zárt, gazdag római kori várossal kezdjük. Többek között a Zeusz kedvenc nimfájáról elnevezett Argos házat, és a Terme del Foro fürdőházat is megtekintjük. A sűrű vulkáni kőzetolvadék, a többméteres lávafolyam szinte eredeti állapotban őrizte meg a várost az utókornak, érintetlenül hagyva az emberi kéz alkotásait, a házakat, a bútorzatokat, a falfestményeket, a munkaeszközeiket, lehetővé téve számunkra, hogy évszázadokkal később felfedezzük, miként zajlott az élet az ókorban. Herculaneum a századok sötétjéből szinte érintetlenül felemelkedve, magának és múltjának varázslatos képét kínálja.
A Lago d’Averno mellett elhaladva, görög telepesek által alapított Cumae városába érkezünk.  A "Tűz földjére", fenséges vulkanikus magaslatra építették akropoliszukat, melynek maradványai láthatók ma is, legmagasabb pontján az antik Jupiter-templom romjaival, amelyek a tengerészek irányjelzői. A legenda szerint hajdan itt hirdette jóslatait egy titokzatos asszony, a világ egyik leghíresebb ókori jósnője, a cumaei Szibülla, kinek barlangja a mai napig a hegy belsejében rejtőzik.
Nápoly-ba, az egyik legvarázslatosabb olasz városba érkezünk. Jó idő esetén felmegyünk a Vomero hegyre, ahonnét csodálatos látvány nyílik a lenyűgöző Nápolyi-öbölre és a távolban fenségesen égbe nyúló Vezúvra. Megtekintjük  a tengerre lenéző Castel Nuovo-t, a Dómot, és a Plebiscito teret. Az óvárosi városnézés után a festői Lungomare Caracciolo tengerparti sétányon kedvünkre kóstolhatunk számos, immár világörökségünk részévé vált ínycsiklandozó nápolyi pizzakülönlegességet. Magunkba szívva a sokszínű nap maradandó élményeit, visszatérünk szálláshelyünkre.  (Ár: 45 EUR/fő)

5.nap: A tengerpart csodái: Gaeta - Sperlonga
Szabadprogram, fürdőzés, vagy fakultatív  félnapos kirándulási lehetőség Latina középkori, festői tengerparti városaiba. Utunkat narancsligetek és festői látvány kíséri a Riviera di Ulisse nevű partszakaszon. V. Károly kapuja vezet minket a gyönyörű Gaeta óvárosába, ahol a San Francesco templom, és a katedrális tekint le ránk. Rejtett kincse a török barlang: a legenda szerint, amikor Jézus meghalt a kereszten Jeruzsálemben, Gaeta városában szétnyílt a hegy. A három hihetetlen méretű hasadék közül az egyik meredek lépcsősoron át megközelítve látogatható, a legenda szerint egy hitetlen török tengerész kéznyomát a folyékonnyá változott kőzet is őrzi. Az Orlando hegy tetejéről keskeny és meredek lépcső vezet le a katlanba, ahonnét fantasztikus látvány tárul a szemünk elé. Következő festői tengerparti településünk Sperlonga, melynek  tenger fölé magasodó gyönyörű, hófehér óvárosa a mai napig őrzi kalandos történelmének romantikus nyomait. A barlangok városában a római császárság idejében Tiberius korának legkiválóbb építészeivel építtetett magának egy villát, a tengerbe nyúló öböl barlangjának felhasználásával. Séta a hangulatos, tenger fölött pihenő, kávézókkal, kis üzletekkel tűzdelt sikátoros utcákon, majd visszatérünk szálláshelyünkre, és a nap hátralevő részében élvezhetjük a kéklő tenger hullámait szálláshelyünk strandján. (Ár: 25 EUR/fő)

6.nap:   Csodás rejtett kincsek nyomában: Ninfa garden - Fossanova
Délelőtt szabadidő strandolással, majd utazás az Adriai-tenger mentén Észak-Olaszország felé, melyet egy rövid időre megszakítunk az elbűvölő szépségű  Ninfa kertben, ahol egy letűnt kor növényritkaságokkal felélesztett városában érezhetjük át a múlt varázsát. A középkori romváros épületeit a világ minden tájáról telepített csodás fák, és virágok romantikája hatja át. Következő megállónk, a XIII. századi gótikus építészet első példáját, a lenyűgöző Ciszterci Apátságot rejtő, középkori, lila településen, Fossanova-ban lesz, ahol Aquino-i Szent Tamás töltötte élete utolsó napjait. Továbbutazunk Chianchiano Termébe, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

7.nap: Hazautazás - Budapest
Folyamatos utazás Budapest irányába rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban.

 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):

 • Nápoly - Herculaneum - Cumae: 45 €/fő
 • Ponza-szigete: 60 €/fő
 • Gaeta - Sperlonga: 25 €/fő

Belépők és egyéb felárak összesen kb. 19-49 €/fő:

 • Róma helyi közlekedés: 7 €/fő/nap
 • Herculaneum: 11 €/fő
 • Cumae: 4 €/fő
 • Nápoly, Santa Chiara: 6 €/fő
 • Nápoly, Fátyolos Krisztus: 7 €/fő
 • Ninfa Garden: 12 €/fő
 • Fossanova Abbey: ingyenes

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2020. május 09.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • audio guide használatát, foglaláskor fizetendő
 • félpanzió felárat, kötelezően fizetendő irodánkban
 • fakultatív programokat
 • belépőjegyek árát
 • idegenforgalmi adót 18 €/fő/tartózkodás - a helyszínen fizetendő
 • egyágyas felárat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Reggeli

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjEgyágyas szobaTársítható szobaKétágyas szoba
szept. 26-okt. 38/7172 805 Ft132 905 Ft132 905 Ft

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjEgyágyas szobaTársítható szobaKétágyas szoba
szept. 26-okt. 38/7192 705 Ft152 805 Ft152 805 Ft

Egyágyas felár: Részletekért érdeklődjön irodánkban.

 

Kedvezmény:

 • 3. ágyon 11,99 éves korig: 10% kedvezmény az alapárból

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) olaszorszag@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat